A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Державний навчальний заклад "Мирноградський професійний гірничий ліцей"

ЗНО 2021 – відповіді на питання

Дата: 09.01.2021 13:13
Кількість переглядів: 162

1. Яка максимально можлива кількість предметів для вибору?
У 2021 році кожен зареєстрований учасник зовнішнього оцінювання має право обрати не більш п’яти навчальних предметів із Переліку:

  1. Українська мова.
  2. Українська мова і література.
  3. Математика.
  4. Історія України.
  5. Біологія.
  6. Географія.
  7. Фізика.
  8. Хімія.
  9. Англійська мова.
  10. Іспанська мова.
  11. Німецька мова.
  12. Французька мова.

2. Які предмети ДПА є обов’язковими і чи впливає заклад освіти на вибір інших предметів?
Для державної підсумкової атестації учні (слухачі, студенти) закладів загальної середньої, професійної (професійно-технічної), вищої освіти, які в 2021 році завершують здобуття повної загальної середньої освіти, мають обрати 4 навчальні предмети:

  • українська мова (усі завдання сертифікаційної роботи) або українська мова і література (субтест «Атестаційні завдання») – обов’язково;
  • математика (за рівнем навчаня: стандарт або профіль) – обов’язково;
  • історія України (субтест “Період XX – початок XXI століття”) або іноземна мова (за рівнем навчання) – лише за вибором учасника;
  • один із навчальних предметів, зазначених у Переліку – лише за вибором учасника.

3. Чому для вибору предметів рекомендують ознайомлюватися з Умовами прийому до закладів вищої освіти?
Додаток 4 до Умов прийому містить єдиний для всіх закладів вищої освіти України перелік конкурсних предметів на кожну із спеціальностей. Тому вже зараз можна зорієнтуватися на які спеціальності потрібна лише українська мова, а які спеціальності потребують складання тесту з української мови і літератури. Також другий предмет та третій предмет із запропонованих на вибір, допоможуть правильно обрати комбінацію із п’яти можливих предметів. радимо ознайомитися з Умовами прийому на навчання  для здобуття вищої освіти,

4. Чи будуть дійсними сертифікати попередніх років?
2021 року під час вступу до закладів вищої освіти зараховуватимуть результати зовнішнього незалежного оцінювання 2018-2021 років.

5. Для вступу потрібно скласти тест з математики на профільному рівні, але учасник вивчає математику на рівні стандарту. Як правильно зареєструватися?
При реєстрації учасник до кожного предмету буде обирати необхідні позначки. У вашому випадку для ДПА до предмету математика потрібно буде обрати рівень навчання «стандарт» та зробити відмітку, що вам цей предмет потрібен і для ЗНО. На тестуванні вам буде видано відповідний зошит і бали ви отримаєте як у 12-бальній, так і у 100-200-бальній шкалі.
Випускники, які вивчали математику на рівні стандарту і не планують використовувати результати з математики для вступу до закладів вищої освіти, отримають тільки оцінку за шкалою 1–12 балів за виконання завдань сертифікаційної роботи рівня стандарту. Випускники, які вивчали математику на рівні стандарту і планують використовувати результати ЗНО з математики під час вступу до закладів вищої освіти, виконуватимуть усі завдання сертифікаційної роботи з математики рівня стандарту та профільного рівня, а як оцінка ДПА буде зараховано результат за виконання завдань 1-26, 30, 31. Такі учасники отримають результати за шкалою 1–12 балів (ДПА рівня стандарту) і 100-200 балів за рейтинговою шкалою зовнішнього незалежного оцінювання. Випускники, які вивчали математику на профільному рівні, за виконання усіх завдань сертифікаційної роботи з математики рівня стандарту та профільного рівня отримають оцінку за шкалою 1–12 балів і 100-200 балів за рейтинговою шкалою зовнішнього незалежного оцінювання.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено