A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Державний навчальний заклад "Мирноградський професійний гірничий ліцей"

Діти в інтернеті

Дата: 12.05.2020 16:57
Кількість переглядів: 154

ДІТИ В ІНТЕРНЕТІ:

ЯК НАВЧИТИ БЕЗПЕЦІ У ВІРТУАЛЬНОМУСВІТІ

КОРОТКА ПАМ'ЯТКА ДЛЯ БАТЬКІВ

• Підвищуйте власну комп'ютерну та інтернет-обізнаність.

 • Станьте для своєї дитини другом і порадником, опановуйте інтернет разом.

• Оберіть найбільш прийнятний спосіб технічного захисту: від регулярно поновлюваного антивірусу до спеціального програмного забезпечення, що забезпечує батьківський контроль накомп’ютеріта мобільномутелефоні дитини.

• Створіть територію безпечного інтернету. Запропонуйте дітям пізнавальні, цікаві та захоплюючі інтернет-ресурси. Щобзахистити дітей від ризиків віртуального світу, використовуйте поновлюваний список рекомендованих сайтів для дітей на http://online-bezpeka.kyivstar.ua/

 

Сімейна онлайн-безпека – відповідальність кожного

Навчіть дитину правилам безпечної роботи у Мережі:

 1. Роз'ясніть дитині важливість захистусвоєїта чужої конфіденційної інформації:

• не можнавикладати в інтернетінформацію про сім'ю та її фінансові справи, адреси проживаннята навчання, номери телефонів,кредитної картки та банківські дані;

 • нікому, крім батьків, не можна називати власні паролі до інтернет-сервісів (навіть найкращім друзям).

 2.Навчіть дітей поводитися в інтернетітак само, як у реальному житті. У Всесвітній Мережі дитина має поводитися ввічливо, не робити нічого, що може образити інших людей або суперечить закону. Поясніть дітям, що в інтернеті також слід із повагою ставитися до людей та їх авторських прав. Незаконне копіювання та розповсюдження матеріалів, що є чиєюсь власністю, вважається крадіжкою.

 3. Віртуальний співрозмовник може видавати себе за іншого. Навчіть дитину не надто довіряти незнайомим людям у Мережі. Дитина повинна знати, що не можна призначати зустріч з віртуальними знайомими без дозволу батьків.

 4. Віртуальний світ іноді коштує реальних грошей. Завжди потрібно з'ясовувати, скільки коштують спеціальні інтернет-сервіси: наприклад, якою є повна вартість SMS в онлайн-грі. Якщо така інформація не очевидна для дитини, вона має звертатися за порадою до Вас. Допомагайте дітям розібратися, скільки насправді коштують такі SMSпослуги та чи дійсно необхідно їх надсилати.

5. Звертатися за порадою – необхідно. Повідомте дитині, що вона може звернутися до Вас у будь-якій ситуації. Якщо в інтернеті (у повідомленні електронної пошти, на сайті, форумі, чаті) щось не зрозуміло, хвилює або загрожує, дитина завжди має звертатися по допомогу до Вас. Інформація та послуги в інтернеті не завжди безпечні, тому перш ніж завантажувати, копіювати чи встановлювати будь-що з інтернету, дитина має отримати Ваш дозвіл. Навчіть перевіряти інформацію з Мережі за допомогою додаткових запитів і звернення до перевірених джерел.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено